nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min
Kylling sriracha med fersken
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min
Kylling sriracha med fersken
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Grille en hel kylling? Joda, det tar kanskje litt tid. Men, så blir det jammen meg godt også!
Dersom man fyrer opp grillen slik man pleier, blir ikke dette vellykka. Nei. Du må bare legge grillkull på den ene halvdelen (eller bare fyre opp noen av brennerne på grillen).
Du må også belage deg på å snu kyllingen noen ganger underveis - og dessuten jevnlig pensle marinaden på kjøttet. Pass på å ha langt grillredskap, så blir dette en hyggelig jobb i sola.
Sriracha får du kjøpt ferdig, men kan du kan også lage en enkel variant hjemme ved å kjøre en paprika, en chili, litt sukker, hvitløk, salt og hvitvinseddik sammen i en kjøkkenmaskin (og litt vann for å tynne den ut).
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del kyllingen langs ryggen eller langs brystbenet.
Lag to soner på grillen ved å ha kull bare på den ene siden. Legg kyllingen den sonen som ikke er direkte over kullene.
Snu kyllingen med gjevne mellomrom og pensle rikelig med srirachasausen.
Sjekk at kyllingen er gjennomstekt ved å skjære små snitt i bryststykket (eller bruk steketermometer og sjekk at kyllingen er over 70 grader på de mest kjøttfulle stykkene).
Den fersken i to, fjern steinene og grill de får skikkelig farge. Server med kyllingen.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no