Landlig fruktkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Landlig fruktkake

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t

Landlig fruktkake

En blanding av epler og pærer er nydelig. I denne kaken er det ekstra vellykket! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En blanding av epler og pærer er nydelig. I denne kaken er det ekstra vellykket! Denne oppskriften gir 1 langpanne med cirka 15 biter.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Røre

150g
3stk

Fruktfyll

2stk
2stk

Pynt

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 250 °. Skrell og ta kjernene ut av epler og pærer. Skjær hver frukt i ca. 8 båter, og legg i en langpanne ca. 22 x 32 cm.

    Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Bland frø med smør, og fordel over fruktbåtene. Legg også vaniljestangen i pannen.

    Sett formen midt i ovnen, og stek frukten i ca. 10 minutter eller til de begynner å få farge.

    Rør om av og til, slik at smør­fyllet fordeles jevnt over frukt­båtene.

    Mens frukten stekes, røres smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen, og rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og tilsett fløte. Bland forsiktig i deigen.

    Ta frukten ut av ovnen, og fjern vaniljestangen. Senk temperaturen til 200 °, og fordel kakedeigen ut over i formen.

    Sett formen på nederste rille i ovnen, og stek i ca. 30 minutter.

    La kaken avkjøles, skjær i ruter, og sikt over litt melis ved servering.

En blanding av epler og pærer er nydelig. I denne kaken er det ekstra vellykket! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN