Landlig fruktkake
Landlig fruktkake
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250 °. Skrell og ta kjernene ut av epler og pærer. Skjær hver frukt i ca. 8 båter, og legg i en langpanne ca. 22 x 32 cm.
Snitt vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Bland frø med smør, og fordel over fruktbåtene. Legg også vaniljestangen i pannen.
Sett formen midt i ovnen, og stek frukten i ca. 10 minutter eller til de begynner å få farge.
Rør om av og til, slik at smørfyllet fordeles jevnt over fruktbåtene.
Mens frukten stekes, røres smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen, og rør godt. Sikt i hvetemel og bakepulver, og tilsett fløte. Bland forsiktig i deigen.
Ta frukten ut av ovnen, og fjern vaniljestangen. Senk temperaturen til 200 °, og fordel kakedeigen ut over i formen.
Sett formen på nederste rille i ovnen, og stek i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles, skjær i ruter, og sikt over litt melis ved servering.