Lekker wienerlengde
Lekker wienerlengde
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finn fram alle ingredienser. Begynn med fyllet. Mål opp alle ingrediensene og rør sammen.
Lag deigen. Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og rør den ut i melk sammen med sukker. Skjær smør i biter, og legg i maskinene sammen med melet. Kjør til en deig.
Ta deigen opp på melet bakebord, og del i to biter. Kjevle hver bit ut til et rektangel, 20 x 30 cm. Fordel fyllet jevnt ut utover midterste tredjedelen av leiven.
Brett over resten av deigen fra begge sider. Legg lengdene på bakepapir på stekeplate og la dem heve i ca. 1 ½ time.
Sett ovnen på 200°. Pisk egget og pensle lengdene. Strø over mandelspon og perlesukker. Stek lengdene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La lengdene avkjøles på bakepapiret.
Rør sammen glasuren, og drypp den over lengdene når de er helt avkjølt. Skjær i biter og server.