Lekker wienerlengde Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Lekker wienerlengde

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Lekker wienerlengde

I stedet for mandelmasse kan du bruke kransekakemasse eller marsipan i fyllet. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)
En wienerlengde er best samme dag den er bakt. Den kan også fryses, men da må du vente med glasuren.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Deig

25g
Gjær(for søte deiger)
2dl
Melk(kald)
200g
Smør(kaldt)

Fyll

75g
Smør(mykt)
2ss

Glasur

2ts

Pensling

1stk
1ss
Mandelflak(mandelspon)

SLIK GJØR DU

  1. Finn fram alle ingredienser. Begynn med fyllet. Mål opp alle ingrediensene og rør sammen.

  2. Lag deigen. Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin, og rør den ut i melk sammen med sukker. Skjær smør i biter, og legg i maskinene sammen med melet. Kjør til en deig.

  3. Ta deigen opp på melet bakebord, og del i to biter. Kjevle hver bit ut til et rektangel, 20 x 30 cm. Fordel fyllet jevnt ut utover midterste tredjedelen av leiven.

  4. Brett over resten av deigen fra begge sider. Legg lengdene på bakepapir på stekeplate og la dem heve i ca. 1 ½ time.

  5. Sett ovnen på 200°. Pisk egget og pensle lengdene. Strø over mandelspon og perlesukker. Stek lengdene midt i ovnen i ca. 20 minutter. La lengdene avkjøles på bakepapiret.

  6. Rør sammen glasuren, og drypp den over lengdene når de er helt avkjølt. Skjær i biter og server.

I stedet for mandelmasse kan du bruke kransekakemasse eller marsipan i fyllet. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN