nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Limeboller
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 30min
Limeboller
Det gode fyllet gjør bollene ekstra saftige!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør, tilsett kesam og melk. Varm til 37°. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett deigvæsken, salt, sukker og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og blank. La deigen heve tildekket med plast i 30–40 minutter.
Kna deigen på melet bakebord. Kjevle ut til et rektangel, 65 cm ganger 30 cm. Bland kremost, melis, sukker og limeskall.
Fordel fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i 36 biter. Legg dem i muffinsformer med snittflaten opp.
La bollene heve tildekket med et håndkle.
Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 250° i 5–8 minutter. Avkjøl på rist under et håndkle.
Rør sammen melis og vann til en glasur og ringle over bollene. Pynt med limeskall og sukat.