Limeboller Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Limeboller

nivå
Middels
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Limeboller

Luftige boller fylt med hjemmelaget limekrem. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Det gode fyllet gjør bollene ekstra saftige!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
100g
1.5dl
3dl
0.5ts

Fyll

1stk
Lime(skall)

Pensling

1stk
Egg(sammenpisket)

Pynt

2ss
1stk
Lime(strimlet skall)
100g
Sukat(grønn)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør, tilsett kesam og melk. Varm til 37°. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett deig­væsken, salt, sukker og nesten alt melet. Arbeid deigen smidig og blank. La deigen heve tildekket med plast i 30–40 minutter.

  2. Kna deigen på melet bakebord. Kjevle ut til et rektangel, 65 cm ganger 30 cm. Bland kremost, melis, sukker og limeskall.

  3. Fordel fyllet over deigen og rull sammen fra langsiden. Skjær rullen i 36 biter. Legg dem i muffinsformer med snittflaten opp.

  4. La bollene heve tildekket med et håndkle.

  5. Pensle bollene med sammenpisket egg. Stek bollene midt i ovnen ved 250° i 5–8 minutter. Avkjøl på rist under et håndkle.

  6. Rør sammen melis og vann til en glasur og ringle over bollene. Pynt med limeskall og sukat.

Luftige boller fylt med hjemmelaget limekrem. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN