nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Luksussmuldrepai med fersken
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Luksussmuldrepai med fersken
Festlig dessertpai med to typer smuldredeig, bringebær og hermetiske fersken. Bruk gjerne friske fersken eller nektariner, men de må være godt modne.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær smøret i terninger. Smuldre smøret sammen med sukker og mel til en grynete masse. Legg smulene i en smurt paiform, ca. 24–26 cm i diameter. Du kan legge litt matpapir i bunnen av formen. Forstek smulene 5–7 minutter ved 225°.
Ta formen ut og senk varmen til 200°. Del fersken i skiver eller båter. Legg dem i formen. Legg bringebær i en bolle, strø over sukker og potetmel. Bland godt. Fordel bringebær over ferskenene.
Skjær smør i terninger. Smuldre smøret sammen med sukker og mel til en grynete masse. Hakk valnøtter. Tilsett 3/4 av myslien og valnøttene og bland godt om til en smuldredeig.
Strø den og resten av myslien over bringebærene og ferskenbåtene. Stek i ovnen i ca. 15 min.
Server paien med pisket krem eller vaniljesaus.