Mandeleplekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Mandeleplekake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Mandeleplekake

Lekker eplekake med kransekakemasse. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En lunken maneleplekake med vaniljeis, frister smaksløkene! Du kan pensle kaken med aprikosmarmelade i stedet for eplegelé. Calvadosen kan byttes ut med samme mengde eplejuice.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

3ss
Likør(Calvados eller lignende)
6stk
3stk

Mørdeig

150g
1stk

Pynt

0.5dl
Gelé(med eplesmak)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, i en food processor eller med fingrene. Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter, gjerne med løs bunn.

  2. La deigen stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

  3. Sett ovnen på 200°. Forstek mørdeigen på nederste rille i ovnen i ca. 8 minutter.

  4. Riv kransekakemassen og bland med calvadosen, litt om gangen til en glatt masse. Tilsett bakepulver og potetmel. Rør om. Skrell og kjern ut tre epler. Riv dem grovt og bland det i fyllet.

  5. Skill eggene og pisk hvitene luftig i en egen bolle. Pisk egg og sukker i en annen bolle til eggedosis. Bland først eggedosisen i mandelfyllet og så forsiktig stivpiskede eggehviter. Rør forsiktig og fordel røren ut i formen.

  6. Skrell og kjern ut resten av eplene. Skjær i tynne båter. Legg dem i et vakkert mønster over deigen.

  7. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter.

  8. Gi eplegeleen et raskt oppkok og pensle den over den nystekte kaken.

Lekker eplekake med kransekakemasse. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN