Mandeleplekake
Mandeleplekake
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre raskt sammen alle ingrediensene til mørdeigen, i en food processor eller med fingrene. Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter, gjerne med løs bunn.
La deigen stå i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°. Forstek mørdeigen på nederste rille i ovnen i ca. 8 minutter.
Riv kransekakemassen og bland med calvadosen, litt om gangen til en glatt masse. Tilsett bakepulver og potetmel. Rør om. Skrell og kjern ut tre epler. Riv dem grovt og bland det i fyllet.
Skill eggene og pisk hvitene luftig i en egen bolle. Pisk egg og sukker i en annen bolle til eggedosis. Bland først eggedosisen i mandelfyllet og så forsiktig stivpiskede eggehviter. Rør forsiktig og fordel røren ut i formen.
Skrell og kjern ut resten av eplene. Skjær i tynne båter. Legg dem i et vakkert mønster over deigen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
Gi eplegeleen et raskt oppkok og pensle den over den nystekte kaken.