Manuelas mini prinsessekaker
Manuelas mini prinsessekaker
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175°. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en langpanne på ca. 25 cm x 30 cm. Kle bunnen med bakepapir. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver og bland det forsiktig med eggedosisen ved hjelp av en slikkepott. Hell røren i formen. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling. Avkjøl kaken helt. Hvelv kaken ut på silikonmatte og fjern bakepapiret.
Bruk et medium stor cookie cutter eller et glass og lag ca. 12 sirkler av kakebunnen. Smør bringebærsyltetøyet på hver bunn og noen av de friske bringebærene eller annen frukt (banan), og sjokolade på.
Smør vaniljekremen over, legg på den andre bunnen og press bunnene litt sammen. Pisk fløten til stiv krem. Smør den på kakene og pass på at du dekker sidene også. Bruk en kakespade og form toppen til en fin kuppel.
Sett alle kakene i kjøleskapet noen timer. Kjevle ut marsipan, skjær marsipanen rund, slik at den dekker kaken, bruk en tallerken til det. Bruk hendene og legg på marsipanlokket, som skal dekke kaken. Klem forsiktig på marsipanen. Bruk en kakeutstikker, som er like stor som selv kaken, press den over kaken og skjær av rundt kanten. Bruk gjerne en skarp kniv om det er lettere. Lag en rose av marsipanrester. Rosen festes på kaken ved å ha litt vann på undersiden. Fest rosen forsiktig på toppen kaken og sikt over litt melis ved servering.