Manuelas mini prinsessekaker  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Manuelas mini prinsessekaker

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Manuelas mini prinsessekaker

Du kan lett lage prinsessekake som en porsjonskake. Foto: Manuela Kjeilen

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (6 stemmer)
Kakeblogger Manuela Kjeilen har med stort hell laget en porsjonprinsessekake! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

5dl
Vaniljekrem(luftig)
2boks(er)
2stk
1stk
1stk
Marsipan(lokk, pluss til å lage rose)
2ss
Melis(til pynt)

Sukkerbrød i langpanne

8stk

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 175°. Til denne oppskriften på sukkerbrød trenger du en langpanne på ca. 25 cm x 30 cm. Kle bunnen med bakepapir. Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Sikt i mel og bakepulver og bland det forsiktig med eggedosisen ved hjelp av en slikkepott. Hell røren i formen. Stek sukkerbunnen i nedre del av ovnen i ca 30 minutter. Løsne kaken med en spiss kniv. Hvelv kakebunnen på rist for avkjøling. Avkjøl kaken helt. Hvelv kaken ut på silikonmatte og fjern bakepapiret.

  2. Bruk et medium stor cookie cutter eller et glass og lag ca. 12 sirkler av kakebunnen. Smør bringebærsyltetøyet på hver bunn og noen av de friske bringebærene eller annen frukt (banan), og sjokolade på.

  3. Smør vaniljekremen over, legg på den andre bunnen og press bunnene litt sammen. Pisk fløten til stiv krem. Smør den på kakene og pass på at du dekker sidene også. Bruk en kakespade og form toppen til en fin kuppel.

  4. Sett alle kakene i kjøleskapet noen timer. Kjevle ut marsipan, skjær marsipanen rund, slik at den dekker kaken, bruk en tallerken til det. Bruk hendene og legg på marsipanlokket, som skal dekke kaken. Klem forsiktig på marsipanen. Bruk en kakeutstikker, som er like stor som selv kaken, press den over kaken og skjær av rundt kanten. Bruk gjerne en skarp kniv om det er lettere. Lag en rose av marsipanrester. Rosen festes på kaken ved å ha litt vann på undersiden. Fest rosen forsiktig på toppen kaken og sikt over litt melis ved servering.

Du kan lett lage prinsessekake som en porsjonskake. Foto: Manuela Kjeilen

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN