Marengskake med mokkarender
Marengskake med mokkarender
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett eggehvitene fram i romtemperatur en stund.
Sett ovnen på 200˚. Kle en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir.
Mål opp vann, pulverkaffe og sukker i en kopp. Varm opp i korte intervaller i mikroovnen og rør om mellom hver oppvarming til du får en glatt saus. Sett til siden for å stivne.
Pisk eggehvitene og eddiken, i en ren bolle, til stivt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret, litt om gangen, under pisking til massen blir en stiv og blank marengs.
Fordel marengsen ut i formen og hell forsiktig over kaffesausen. Rør om litt lett slik at det blir marmorert.
Sett formen midt i ovnen og senk varmen til 100˚. Stek bunnen i ca. 1 – 1 ½ time, til den kjennes lett og tørr. La gjerne formen stå i ovnen å tørke på ettervarmen i den avslåtte ovnen med døren litt åpen.
Når marengsbunnen er avkjølt, deles den midt på i to deler.
Pisk fløten til krem og smak til med konjakk. Legg bunnene sammen med konjakk-kremen og høvlet sjokolade. Server kaken straks.