Marengskake med mokkarender
Marengskake med mokkarender Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Marengskake med mokkarender

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Marengskake med mokkarender

Marengskake med deilig kaffesmak og fyll av kremfløte, konjakk og høvlet mørk sjokolade. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)
Bunnene kan lages ferdig flere dager før kaken skal serveres. La gjerne bunnen stå i den kalde ovnen med lukket dør, så holder den seg sprø. Den kan også pakkes i lufttett pose og oppbevares tørt. Monter kaken sammen like før servering. Får du kake til overs, kan kaken fryses og tas fram senere og serveres som en iskake. Denne kaken er glutenfri. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sett eggehvitene fram i romtemperatur en stund.

  2. Sett ovnen på 200˚. Kle en liten langpanne, ca. 25 x 35 cm, med bakepapir.

  3. Mål opp vann, pulverkaffe og sukker i en kopp. Varm opp i korte intervaller i mikroovnen og rør om mellom hver oppvarming til du får en glatt saus. Sett til siden for å stivne.

  4. Pisk eggehvitene og eddiken, i en ren bolle, til stivt skum. Tilsett sukkeret og vaniljesukkeret, litt om gangen, under pisking til massen blir en stiv og blank marengs.

  5. Fordel marengsen ut i formen og hell forsiktig over kaffesausen. Rør om litt lett slik at det blir marmorert.

  6. Sett formen midt i ovnen og senk varmen til 100˚. Stek bunnen i ca. 1 – 1 ½ time, til den kjennes lett og tørr. La gjerne formen stå i ovnen å tørke på ettervarmen i den avslåtte ovnen med døren litt åpen.

  7. Når marengsbunnen er avkjølt, deles den midt på i to deler.

  8. Pisk fløten til krem og smak til med konjakk. Legg bunnene sammen med konjakk-kremen og høvlet sjokolade. Server kaken straks.

Marengskake med deilig kaffesmak og fyll av kremfløte, konjakk og høvlet mørk sjokolade. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

0.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN