nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Marengspyramide
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 30min
Marengspyramide
Lag marengsene ferdig i god tid, så kan du sette sammen desserten like før servering. Til 6–8 porsjoner beregnes ca. 15–20 marengser.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Pisk eggehviter og sukker i en bolle over kokende vann. Pisk med en elektrisk mikser til luftig og fast skum. Ta skålen ut av vannbadet og bland forsiktig i smeltet sjokolade og siktet kakao.
Legg straks små topper ut på bakepapir på stekeplate. Stek marengsene midt i ovnen ved 100°, gjerne i varmluftsovn i ca. 45 minutter. Slå av ovnen og la marengsene tørke på ettervarmen.
Oppbevar marengsene i tett boks.
Lag sausen. Kok opp sukker, vann, kakao og fløte under omrøring til det blir en saus. Avkjøl.
Ved servering legges marengser opp i en pyramide sammen med pisket krem, sjokoladesaus og bær.
Blir det saus til overs, så server den i en skål for seg.