Mazarinkaker med toscafyll Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Mazarinkaker med toscafyll

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min

Mazarinkaker med toscafyll

Prøv noe nytt på kakebordet. Disse mazarinkakene har både sjokolade, mandler og honning i seg - og noe litt overraskende, som poteter. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (4 stemmer)
Prøv noe nytt på kakebordet. Disse mazarinkakene har både sjokolade, mandøer og honning i seg - og noe litt overraskende, som poteter. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
130g
300g
Potet(kokte)
4stk

Toscafyll

0.75dl
0.5dl
100g
Mandelflak(mandelspon)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Riv mandel­massen og potetene. Bland smør, mandelmassen, potetene og sukker til en røre. Rør i eggene, ett av gangen. Bre ut røren i en langpanne, ca. 22 x 30 cm, kledd med bakepapir. 

  2. Stek i nedre del av ovnen på 175° i ca. 35 minutter. Kaken skal være nesten gjennomstekt og ha fått litt farge. 

  3. Kok sukker, fløte, smør og honning til det blir tydelige «ganger» når du drar vispen gjennom massen, ca. 15 minutter. Rør i mandel-, nøtte- og smørblandingen oppå kaken.

  4. Stek videre i øvre del av ovnen til overflaten har fått fin farge, 5—10 minutter. 

  5. Avkjøl kaken og del opp i ruter. Hakk sjokoladen grovt og smelt i vannbad eller mikro. Dypp eller pensle kantene på kakene med sjokoladen. La det stivne.

Prøv noe nytt på kakebordet. Disse mazarinkakene har både sjokolade, mandler og honning i seg - og noe litt overraskende, som poteter. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN