nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Mazarinkaker med toscafyll
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Mazarinkaker med toscafyll
Prøv noe nytt på kakebordet. Disse mazarinkakene har både sjokolade, mandøer og honning i seg - og noe litt overraskende, som poteter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
250g
SLIK GJØR DU
Smelt smøret. Riv mandelmassen og potetene. Bland smør, mandelmassen, potetene og sukker til en røre. Rør i eggene, ett av gangen. Bre ut røren i en langpanne, ca. 22 x 30 cm, kledd med bakepapir.
Stek i nedre del av ovnen på 175° i ca. 35 minutter. Kaken skal være nesten gjennomstekt og ha fått litt farge.
Kok sukker, fløte, smør og honning til det blir tydelige «ganger» når du drar vispen gjennom massen, ca. 15 minutter. Rør i mandel-, nøtte- og smørblandingen oppå kaken.
Stek videre i øvre del av ovnen til overflaten har fått fin farge, 5—10 minutter.
Avkjøl kaken og del opp i ruter. Hakk sjokoladen grovt og smelt i vannbad eller mikro. Dypp eller pensle kantene på kakene med sjokoladen. La det stivne.