Mini cheesecake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Mini cheesecake

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Mini cheesecake

Mini ostekake med bær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Små porsjonskaker som er ­perfekte som dessert.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Havrekjeks(digestivekjeks)

Fyll

2stk
0.5stk
Appelsin(revet skall)
1beger
4dl
Bringebær(evt. andre bær)
1dl
Aprikos(marmelade)

SLIK GJØR DU

  1. Knus kjeksen fint, gjerne i en food processor. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk deigen ut i bunnen på små former, gjerne i muffinsbrett eller muffinsformer av papir.

  2. Forstek bunnene midt i ovnen ved 200° i 4–5 minutter.

  3. Visp egg og sukker til lett eggedosis. Rør i appelsinskall, kesam og crème fraîche. Hell blandingen i formene.

  4. Stek kakene i nedre del av ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Ta kakene ut av formene. Legg bærene oppå. Pensle bærene med smeltet marmelade, pynt med sitronmelisseblader og server.

Mini ostekake med bær Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN