Mokkakake med konjakkglasur Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Mokkakake med konjakkglasur

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min

Mokkakake med konjakkglasur

Mokkakake med konjakkglasur av kremfløte, mørk sjokolade og konjakk. En liten smak av konjakk gjør dette til en flott festkake. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (25 stemmer)
Dette er en mektig, men smaksrik og god kake. En liten smak av konjakk gjør dette til en flott festkake.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Hakk sjokoladen grovt og la den smelte i det varme smøret. Rør til en glatt masse.

  2. Pisk sammen egg og sukker. Bland først melet med vaniljesukker og rør det i. Tilsett deretter kaffe og sjokoladeblandingen. Bland til en glatt røre. Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.

  3. Kok opp fløte. Hakk sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Klikk i smøret. Rør til det blir en glatt krem. Smak til med sukker og konjakk. La glasuren stivne til en smørevillig glasur og fordel den over kaken. Sett kaken kjølig

  4. Pynt med physalis eller andre bær ved servering.

Mokkakake med konjakkglasur av kremfløte, mørk sjokolade og konjakk. En liten smak av konjakk gjør dette til en flott festkake. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN