nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Mokkakake med konjakkglasur
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
35min
Mokkakake med konjakkglasur
Dette er en mektig, men smaksrik og god kake. En liten smak av konjakk gjør dette til en flott festkake.
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
4stk
SLIK GJØR DU
Smelt smøret. Hakk sjokoladen grovt og la den smelte i det varme smøret. Rør til en glatt masse.
Pisk sammen egg og sukker. Bland først melet med vaniljesukker og rør det i. Tilsett deretter kaffe og sjokoladeblandingen. Bland til en glatt røre. Hell deigen i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i 25–30 minutter. Avkjøl på rist.
Kok opp fløte. Hakk sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Klikk i smøret. Rør til det blir en glatt krem. Smak til med sukker og konjakk. La glasuren stivne til en smørevillig glasur og fordel den over kaken. Sett kaken kjølig
Pynt med physalis eller andre bær ved servering.