nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Økologisk ostefat
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Økologisk ostefat
NORSK OST: Går du i dine egne fotspor når det gjelder ost? Gi norsk økologisk ost en sjanse.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
Da det var økologisk låvefest på Kongsgården, serverte Karla deilige smakebiter av økologisk ost sammen med frisk eplemos.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell eplene og del dem i biter. Legg gjerne eplene i vann med litt sitron mens du skreller dem, så unngår du at de blir brune.
Kok eplene og sitronsaften i en kjele i 5-6 minutter, og mos dem så godt sammen til en fin og glatt konsistens.
Tilsett sukkeret, og kok opp mens du rører. Når sukkeret har løst seg opp, er mosen ferdig.
Del osten i skiver, og server en smakebit av hver ost på en tallerken sammen med litt eplemos.
Du trenger økologiske oster, f.eks Hitra Blå, Hitra Grotteost og Rosalita fra Tjamsland gard.
NORSK OST: Går du i dine egne fotspor når det gjelder ost? Gi norsk økologisk ost en sjanse.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.no