Økologisk ostefat
Økologisk ostefat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Økologisk ostefat

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min

Økologisk ostefat

NORSK OST: Går du i dine egne fotspor når det gjelder ost? Gi norsk økologisk ost en sjanse.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Da det var økologisk låvefest på Kongsgården, serverte Karla deilige smakebiter av økologisk ost sammen med frisk eplemos.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5kg
Eple(økologiske)
100g
Sukker (farin)(uraffinert økologisk)
0.5stk
Sitron(saften)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell eplene og del dem i biter. Legg gjerne eplene i vann med litt sitron mens du skreller dem, så unngår du at de blir brune.

  2. Kok eplene og sitronsaften i en kjele i 5-6 minutter, og mos dem så godt sammen til en fin og glatt konsistens.

  3. Tilsett sukkeret, og kok opp mens du rører. Når sukkeret har løst seg opp, er mosen ferdig.

  4. Del osten i skiver, og server en smakebit av hver ost på en tallerken sammen med litt eplemos.

  5. Du trenger økologiske oster, f.eks Hitra Blå, Hitra Grotteost og Rosalita fra Tjamsland gard.

NORSK OST: Går du i dine egne fotspor når det gjelder ost? Gi norsk økologisk ost en sjanse.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN