Påskens beste sjokoladekake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Påskens beste sjokoladekake

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t

Påskens beste sjokoladekake

En saftig sjokoladekake med krem og appelsin er ikke til å motstå. Kaken blander du lett sammen og den blir bare bedre av å stå litt før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (25 stemmer)
En saftig sjokoladekake med krem og appelsin er ikke til å motstå. Kaken blander du lett sammen og den blir bare bedre av å stå litt før servering. Kaken lager du glutenfri ved å velge glutenfritt mel.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Varm ovnen til 175°. Smelt sjokolade og smør og avkjøl.

    Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i den avkjølte sjokolade­blandingen, konjakk og revet appelsinskall.

    Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med melet og vend i røren.

    Hell røren i en godt smurt form, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen i 40–50 minutter. Kaken skal være bløt i midten.

    Server kaken med pisket krem, revet sjokolade, appelsinfileter og sjokoladedrops, f.eks. Operamint!

En saftig sjokoladekake med krem og appelsin er ikke til å motstå. Kaken blander du lett sammen og den blir bare bedre av å stå litt før servering. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.4 (25 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN