Pistasiemarengs med kremaktig fyll
Pistasiemarengs med kremaktig fyll
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 125°. Eggehvitene bør ha romtemperatur. Skill eggene og pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret, litt av gangen, under pisking til massen er stiv og blank. Vend ½ dl av de hakkede pistasienøttene i marengsen. Fordel marengsen ut som to bunner, ca. 12 cm ganger 28 cm, på bakepapir på stekeplate.
Strø over resten av pistasienøttene. Stek bunnene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Senk varmen til 100° og stek bunnene i minste 1 time til de kjennes tørre og slipper bakepapiret. La gjerne bunnene ettertørke i ovnen med ovnsdøren litt på gløtt.
Skyll, rens jordbærene og skjær i større biter.
Pisk fløten til krem og tilsett ost, melis og vaniljesukker. Pisk sammen en kort stund til en glatt krem.
Fordel et lag mascarpone på den ene marengsbunnen. Trykk ned jordbær i kremen og dekk med et tynt lag krem. Gjenta dette. Dekk til slutt med den andre bunnen og server kaken.