Porsjonsbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Porsjonsbrød

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Porsjonsbrød

Brød i porsjonsform med litt mer spennende smaker enn vanlig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Stek porsjonsbrød hvis du har porsjonsformer eller trill deigen ut til rundstykker. En blanding av kesam og klippet gressløk eller andre krydderurter smakt til med salt og pepper smaker godt til dette nystekte brødet.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1beger
2ss
Melk(til pensling)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i bakebollen. Varm melken til den er lunken (37°) og rør ut gjæren i den. Ha i salt, kesam, grovt mel og nesten alt det fine melet. Arbeid deigen sammen til den er smidig og ikke klisser.

  2. La deigen heve på lunt sted under plast i ca. 20 minutter.

  3. Ha deigen på bakebordet og del den i fire like store biter. Trill dem ut og del pølsene i seks biter. Trill hvert emne til rund bolle. Legg dem i porsjonsformer eller sett dem på bakepapir på stekebrett og la dem heve ytterligere i ca. 30 minutter.

  4. Pensle med melk og strø over gourmetsalt. Stek midt i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Brød i porsjonsform med litt mer spennende smaker enn vanlig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN