Rognskuddis Oppskrift
nivå
Lett
totalt
30min

Rognskuddis

nivå
Lett
totalt
30min

Rognskuddis

ROGNSKUDDIS: Jan Robin Ektvedt lager iskrem av ville vekster.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (21 stemmer)
Bruk fløteisoppskriften som tilhører denne artikkelen, og tilsett denne deilige toppingen. De små og lysegrønne rognskuddene smaker marsipan, og gir isen en lett grønnfarge. Oppskriften består av en del hvor man lager fløteisblandingen. Så skal denne blandingen med rognskudd oppi, før man fryser blandingen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Vann(litt etter behov)
3stk
Fiken(tørket, i små biter)
1ss
1ss
Hasselnøtter(kjerner. ristet og hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Ha en neve rognskudd i isblandingen når den er romtemperert, og kjør så opp med en stavmikser eller en blender. Så er isen klar til nedkjøling.

  2. Smelt sukkeret forsiktig til karamell på medium varme. Tilsett litt vann til du får en lett og rennende, men litt seig væske.

  3. Tilsett små terninger med fiken, ca 1x1 cm. La fikenene trekke i karamellen til de er lett myke. Blir karamellen for hard, så tilsett litt mer vann. Avkjøl i romtemperatur, og tilsett nøttene.

  4. Topp isen med karamelliserte fiken og nøtter før servering. Pynt gjerne med noen fine, små rognskudd.

  5. Varm opp sukker, melk og fløte til kokepunktet.

  6. Ha eggeplommene i en bolle og visp dem sammen. Visp deretter inn litt og litt av den varme fløtemelken.

  7. Nå vil isblandingen normalt være ferdig. Men sjekk med en liten sleiv. Stikk den ned i blandingen og sett så en liten strek på sleiva med fingeren. Hvis streken er der og massen har tyknet, er isblandingen klar. Hvis den ikke har tyknet nok, har du den tilbake i kjelen og varmer den forsiktig opp mens du rører til den tykner. Isblandingen skal ikke koke. Når den er perfekt, skal den ha tekstur av en lett vaniljesaus.

  8. Kjøl ned blandingen ved å sette bollen i litt isvann. Så kan du tilsette smaker etter ønsker.

  9. Kjør isen helst i en ismaskin. Hvis du ikke har det, så legg isen i fryseren og rør i den for hver time i 2-3 timer. Deretter rører du hver halvtime. Når isen har satt seg, så lar du den være. Hvis isen står over natta så trenger den litt tid til å bli massert opp slik at den blir mykere før servering.

ROGNSKUDDIS: Jan Robin Ektvedt lager iskrem av ville vekster.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (21 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN