nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Rømmegrøt
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Rømmegrøt
TIL MIDTSOMMERSFESTEN: Rømmegrøt passer ypperlig, mener Arne Brimi.
Foto: Mette MøllerBrimi mener den beste rømmegrøten lages med fløte. Du kan også blande inn litt rømme. Bruk da 2/3 fløte og 1/3 seterrømme.
SLIK GJØR DU
Bruk en god kjele. Det er viktig at grøten ikke svir seg.
Hell fløten i kjelen og kok på litt under middels varme mens du rører. Ha i mel etter 15 minutter. Fortsett å røre godt. Kok videre i 5-10 min.
Ta av smøret/fettet som kommer ut, og ta vare på det. Det kan serveres ved siden av.
Ha så i melk, litt og litt om gangen, mens grøten koker. Juster med melka til du synes grøten har passe tykkelse. Smak til med litt salt.
Server grøten med sukker og kanel, og ha over fettet til slutt.
TIL MIDTSOMMERSFESTEN: Rømmegrøt passer ypperlig, mener Arne Brimi.
Foto: Mette Møller