Rullekake med nøttemarengs Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Rullekake med nøttemarengs

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Rullekake med nøttemarengs

Bør serveres kald! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (6 stemmer)
Vanilje gir marengsen god smak. Kaken kan fryses før den pyntes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1.5ss
Hvetemel(eller glutenfri fin melmiks)
50g
Vaniljesauspulver(for kaldrørt vaniljesaus)

Fyll

150g
Mango(gjerne fryste biter)

Pynt

1beger

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Hakk nøttene fint. Pisk hvitene til skum. Tilsett sukkeret litt om gangen, under pisking. Fortsett å piske til marengsen er blank og stiv.

  2. Bland nøttehakket med mel og vaniljesauspulver. Vend dette forsiktig i marengsen. Fordel marengsen ut i en langpanne med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

  3. Strø litt sukker over kaken og vend den ut på et nytt bakepapir. La bunnen avkjøles under langpannen. Dra forsiktig løs papiret som marengsen er stekt på.

  4. Pisk fløten til krem. Fordel den utover marengsen. Strø på mango og blåbær. Drypp over lemon curd. Rull sammen ganske løst, det gjør ingenting om rullen sprekker litt.

  5. Pynt med pisket krem og bær.

Bør serveres kald! Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN