nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min
Rullekake med nøttemarengs
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min
Rullekake med nøttemarengs
Vanilje gir marengsen god smak. Kaken kan fryses før den pyntes.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Hakk nøttene fint. Pisk hvitene til skum. Tilsett sukkeret litt om gangen, under pisking. Fortsett å piske til marengsen er blank og stiv.
Bland nøttehakket med mel og vaniljesauspulver. Vend dette forsiktig i marengsen. Fordel marengsen ut i en langpanne med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Strø litt sukker over kaken og vend den ut på et nytt bakepapir. La bunnen avkjøles under langpannen. Dra forsiktig løs papiret som marengsen er stekt på.
Pisk fløten til krem. Fordel den utover marengsen. Strø på mango og blåbær. Drypp over lemon curd. Rull sammen ganske løst, det gjør ingenting om rullen sprekker litt.
Pynt med pisket krem og bær.