Sauerkraut
Sauerkraut
TYSK: Surkål slik tyskerne lager den.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bruk 2 ss salt og 1 ts karve per kålhode. Knus kål, salt og karve godt sammen med hendene i en bolle. Når kålen begynner å slippe væske, så kan du smake om det er nok salt. Det skal smake nesten som sjøvann.
Klem kålen hardt ned i et rent sylteglass. Press til væskestanden siver over kålen. Den skal være tettpakket. Sett litt vekt på kålen inni glasset, for eksempel et mindre glass med steiner, slik at væskestanden står over kålen. Det er viktig. Pass på at alt er rent!
Sett på lokk, og la kålen stå i romtemperatur i minst 3 dager.
Sauerkraut kan gjerne stå i minst 4 uker i jevn temperatur. Pass på at det ikke blir for varmt eller for kaldt. Hvis det skummer litt opp over kålen, så tørk det bort og sett på lokket igjen. Når kålen smaker passe syrlig, lukter friskt og er ferdig modnet, kan du oppbevare glasset i kjøleskapet.
Server sauerkraut kald på en pølse, eller varm den opp som vanlig surkål.
TYSK: Surkål slik tyskerne lager den.
Foto: Mette Møller