Sauerkraut Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Sauerkraut

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
15min

Sauerkraut

TYSK: Surkål slik tyskerne lager den.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (174 stemmer)
Den tyske varianten av surkål trenger litt tid for å bli ferdig. Når du har lagt den bør den stå i tre dager før du spiser den. Deretter kan du gjerne oppbevare den i fire uker. Dette er perfekt tilbehør til alle slags pølser! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Hodekål (hvitkål)(finsnittet, i strimler)
4ss

SLIK GJØR DU

  1. Bruk 2 ss salt og 1 ts karve per kålhode. Knus kål, salt og karve godt sammen med hendene i en bolle. Når kålen begynner å slippe væske, så kan du smake om det er nok salt. Det skal smake nesten som sjøvann. 

  2. Klem kålen hardt ned i et rent sylteglass. Press til væskestanden siver over kålen. Den skal være tettpakket. Sett litt vekt på kålen inni glasset, for eksempel et mindre glass med steiner, slik at væskestanden står over kålen. Det er viktig. Pass på at alt er rent!

  3. Sett på lokk, og la kålen stå i romtemperatur i minst 3 dager. 

  4. Sauerkraut kan gjerne stå i minst 4 uker i jevn temperatur. Pass på at det ikke blir for varmt eller for kaldt. Hvis det skummer litt opp over kålen, så tørk det bort og sett på lokket igjen. Når kålen smaker passe syrlig, lukter friskt og er ferdig modnet, kan du oppbevare glasset i kjøleskapet. 

  5. Server sauerkraut kald på en pølse, eller varm den opp som vanlig surkål. 

TYSK: Surkål slik tyskerne lager den.

Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (174 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN