Semifreddo cassata Oppskrift
nivå
Vanskelig
totalt
5t

Semifreddo cassata

nivå
Vanskelig
totalt
5t

Semifreddo cassata

Imponer gjestene dine med denne lekre franske isen med sjokolade, paistasj og kandisert frukt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4 (2 stemmer)
Dette er en italiensk isdessert. Lag gjerne den i ismaskin, og frys den ned i god tid. La isen tine litt før den serveres.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Fruktcocktail(kandisert sukat, apsikat, cocktailbær o.l.)
1stk
Vaniljestang(frøene)

SLIK GJØR DU

  1. Hakk den kandiserte frukten, grovhakk sjokoladen og pistasienøttene.

  2. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø. Visp fløten i en annen skål. Visp eggehvitene stive i en tredje skål.

  3. Bland kremen med eggedosisen. Bland i frukt, sjokolade og pistasienøtter. Vend til slutt inn eggehvitene.

  4. Hell blandingen i en form som rommer ca. 1 ½ l. Hvis du dekker formen med plastfolie først, er det lettere å få ut semifreddoen etterpå, hvis du ønsker å servere den hel. Dekk til og sett i fryseren i minst 4 timer.

  5. La semifreddoen stå ved værelsestemperatur i god tid før servering og legg opp i porsjonsglass. Pynt med et cocktailbær på hver.

Imponer gjestene dine med denne lekre franske isen med sjokolade, paistasj og kandisert frukt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

4 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN