nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min
Semifreddo med multer og krokan
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
2t 20min
Semifreddo med multer og krokan
KALD NYTELSE: Semifreddo med multer og krokan.
Foto: Mats Widén/GyldendalEn italiensk nytelse som blir enda bedre med norske multer, hasselnøtter og krokan. Oppskriften er hentet fra kokeboka Eventyrlig (Gyldendal) av Karla Siverts, utgitt høsten 2016 etter hennes død.
DETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
150g
SLIK GJØR DU
Smelt 150 g sukker til karamell, ha i hasselnøttene og rør rundt. Legg karamellnøttene på et bakepapir, og avkjøl på benken. Finhakk dem når de er helt kalde.
Pisk eggene og det resterende sukkeret til en tykk eggedosis, og pisk så inn mascarponen. Vend til slutt inn pisket krem, multer og krokan.
Fordel blandingen i porsjonsformer, bank formene et par ganger mot benkeplaten for å fjerne eventuelle luftlommer, og sett dem i fryseren. Avhengig av størrelsen på formene er de fryst etter 1–2 timer.
Ta semifreddoen ut av fryseren en halvtimes tid før servering. Topp med hasselnøtter, friske multer og resten av krokanen.
KALD NYTELSE: Semifreddo med multer og krokan.
Foto: Mats Widén/Gyldendal