Grillet pære med pundkake og vaniljeparfait Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Grillet pære med pundkake og vaniljeparfait

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
2t

Grillet pære med pundkake og vaniljeparfait

Deilig dessert du kan lage mye av på grillen.

Foto: Tine Faltin

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)
Kaldt, varmt, grillet og porsjert - det er sommerdessert, det. Fint avstemt kake mot pære som først har godgjort seg i sukkerlake, deretter fått en runde på grillen. Servert med nydelig hjemmelaget is. Ikke en oppskrift du følger i farta, derimot perfekt en lørdag eller søndag. Merk at du her trenger en bakestein eller liknende om du vil steke kaken på grillen. Porsjonsformer er fint til isen om du vil gjøre det likt som på bildet. Det går selvfølgelig an å fryse isen i en større porsjon også.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Vaniljeparfait

4dl
Fløte(pisket til krem)

Porsjert og grrillet pære

5stk
2.5dl
2.5dl
1stk
Sitron(økologisk)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell pærene og del dem i to på langs, og fjern kjernehuset. Del vaniljestangen og skrap ut kornene. Legg dem til side. Riv skallet av sitronen, og press saften. Bland alle ingrediensene (pære, vaniljekorn og -stang, hvitvin, vann, sukker og sitronsaft og -skall) i gryten, og legg lokket på. 

  2. Klargjør grillen for direkte, høy varme.  Sett gryten med innhold på grillristen og kok blandingen (uten grytelokk) i 15-20 minutter. Ta gryten av, og legg lokket på. La blandingen hvile i 10 minutter.

  3. Ta pærene opp av laken og legg dem på et stykke tørkepapir til tørk. Sett gryten tilbake i risten (uten lokk), og reduser laken til en sirup – omtrent halvparten. Legg pærene med snittflaten på grillristen, og grill dem til de får grillmerker (dette får sødmen til å trekke frem i pæren).

  4. TIPS :Lag eventuelt pærene et par dager i forveien, og sett dem til avkjøling i sirupsblandingen. Laken kokes til sirup på selve dagen.

  5. Del vaniljestangen på langs og skrap ut kornene. Pisk eggeplommene, vaniljekorn og sukker til tykk eggedosis. Hell fløten i eggedosisen og pisk videre til en kremet konsistens. Iskremen fordeles i formene. Fryses i minimum to timer, vend parfaiten ut i formene ved anretning.

  6. TIPS: Tilsett eventuelt sjokolade, nøtter eller lakris i isen etter smak.

  7. Pisk smør og sukker sammen i en skål til en kremet og luftig konsistens. Pisk i ett egg om gangen, og rør deretter melet inn. Hakk sjokoladen og tilsett dette i røren. Smør ovnsformen fra stekt flesk-holderen, og hell i kakemassen.

  8. Klargjør grillen for indirekte, middels høy varme. Varm opp bakestenen i omtrent 10 minutter. Sett kaken på bakestenen, og bak i 15-20 minutter. 

  9. TIPS:Tilsett eventuelt bær eller nøtter i stedet for sjokolade.

Deilig dessert du kan lage mye av på grillen.

Foto: Tine Faltin

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN