Grillet pære med pundkake og vaniljeparfait
Grillet pære med pundkake og vaniljeparfait
Deilig dessert du kan lage mye av på grillen.
Foto: Tine FaltinDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell pærene og del dem i to på langs, og fjern kjernehuset. Del vaniljestangen og skrap ut kornene. Legg dem til side. Riv skallet av sitronen, og press saften. Bland alle ingrediensene (pære, vaniljekorn og -stang, hvitvin, vann, sukker og sitronsaft og -skall) i gryten, og legg lokket på.
Klargjør grillen for direkte, høy varme. Sett gryten med innhold på grillristen og kok blandingen (uten grytelokk) i 15-20 minutter. Ta gryten av, og legg lokket på. La blandingen hvile i 10 minutter.
Ta pærene opp av laken og legg dem på et stykke tørkepapir til tørk. Sett gryten tilbake i risten (uten lokk), og reduser laken til en sirup – omtrent halvparten. Legg pærene med snittflaten på grillristen, og grill dem til de får grillmerker (dette får sødmen til å trekke frem i pæren).
TIPS :Lag eventuelt pærene et par dager i forveien, og sett dem til avkjøling i sirupsblandingen. Laken kokes til sirup på selve dagen.
Del vaniljestangen på langs og skrap ut kornene. Pisk eggeplommene, vaniljekorn og sukker til tykk eggedosis. Hell fløten i eggedosisen og pisk videre til en kremet konsistens. Iskremen fordeles i formene. Fryses i minimum to timer, vend parfaiten ut i formene ved anretning.
TIPS: Tilsett eventuelt sjokolade, nøtter eller lakris i isen etter smak.
Pisk smør og sukker sammen i en skål til en kremet og luftig konsistens. Pisk i ett egg om gangen, og rør deretter melet inn. Hakk sjokoladen og tilsett dette i røren. Smør ovnsformen fra stekt flesk-holderen, og hell i kakemassen.
Klargjør grillen for indirekte, middels høy varme. Varm opp bakestenen i omtrent 10 minutter. Sett kaken på bakestenen, og bak i 15-20 minutter.
TIPS:Tilsett eventuelt bær eller nøtter i stedet for sjokolade.
Deilig dessert du kan lage mye av på grillen.
Foto: Tine Faltin