Sitronkake med hvit glasur Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Sitronkake med hvit glasur

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Sitronkake med hvit glasur

Frisk og god sitronkake med lekker glasur. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)
Kaken er uimotståelig, og blir ekstra fristende når den serveres på et høyt stettefat.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
75g
Smør(mykt)
3stk
2dl
1stk
Sitron(revet skall)

Glasur

2.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene, ett av gangen, under omrøring. Tilsett melken.

  2. Bland mel og bakepulver. Rør det i deigen sammen med sitronskall og -saft.

  3. Hell deigen i en smurt og strødd form, ca. 1 ¾ l, gjerne randform eller avlang form.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen, ved 175° i 45–50 minutter, til den begynner å slippe kanten. Avkjøl kaken.

  5. Pisk sammen ingrediensene til glasuren og fordel den over kaken.

Frisk og god sitronkake med lekker glasur. Foto: Anders Norsell

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

1.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN