nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min
Sjokolade- og peanøttpai
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min
Sjokolade- og peanøttpai
Luksuspai med fantastisk sjokoladefyll.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland mel og sukker. Del smøret i biter og bland det. Tilsett eggeplomme. Bruk en kjøkkenmaskin og arbeid deigen raskt sammen. Trykk deigen ut i en paiform, 24 cm i diameter. Sett deigen kaldt i 30 minutter.
Stek bunnen ved 200° på nederste rille i ovnen i 12–15 minutter. Avkjøl paiskallet.
Varm peanøttsmøret litt i mikroovnen eller over vannbad, slik at det mykner litt.
Fordel peanøttsmøret i bunnen av paiskallet. La det avkjøles.
Hakk sjokoladen. La fløten koke opp. Ta fløten av varmen. La sjokoladen smelte i fløten under omrøring og sett for å stivne.
Hell sjokoladen over peanøttsmøret. Sett paien i kjøleskapet. Pynt med nøtter og physalis ved servering.