Sjokolade- og peanøttpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min

Sjokolade- og peanøttpai

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
55min

Sjokolade- og peanøttpai

Deilig dessertpai med peanøtt- og sjokoladefyll. Passer perfekt til kaffekosen. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (7 stemmer)
Luksuspai med fantastisk sjokoladefyll.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Bunn

130g
Smør(kaldt)

Pynt

2klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel og sukker. Del smøret i biter og bland det. Tilsett eggeplomme. Bruk en kjøkkenmaskin og arbeid deigen raskt sammen. Trykk deigen ut i en paiform, 24 cm i diameter. Sett deigen kaldt i 30 minutter.

  2. Stek bunnen ved 200° på nederste rille i ovnen i 12–15 minutter. Avkjøl paiskallet.

  3. Varm peanøttsmøret litt i mikro­ovnen eller over vannbad, slik at det mykner litt.

  4. Fordel peanøttsmøret i bunnen av paiskallet. La det avkjøles.

  5. Hakk sjokoladen. La fløten koke opp. Ta fløten av varmen. La sjokoladen smelte i fløten under omrøring og sett for å stivne.

  6. Hell sjokoladen over peanøttsmøret. Sett paien i kjøleskapet. Pynt med nøtter og physalis ved servering.

Deilig dessertpai med peanøtt- og sjokoladefyll. Passer perfekt til kaffekosen. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.3 (7 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN