Sjokoladehjerte Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Sjokoladehjerte

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 20min

Sjokoladehjerte

SØTT FOR TO: Mor liker ikke dessert, men det gjør kona til Andreas Viestad. Når mor er sendt hjem og barna i seng vanker to små sjokoladehjerter.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Hva med å be mamma på date? Dette er egentlig bare en hjerteformet sjokolade-mousse – akkurat passe vanskelig for meg. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Mørk sjokolade(husk litt til pynt også)
1.5dl
1stk
2ss
Kirsebærsaus(eller syltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokolade over lav varme sammen med 1/2 dl fløte. 

  2. Pisk resten av fløten til den er stiv og luftig. Pisk eggehviten til den er stiv og luftig. Pisk eggeplomme, melis og resten av sjokoladen til den er luftig. La kjølne til romtemperatur eller der omkring. Vend inn pisket eggehvite og pisket krem. 

  3. Ha kirsebærsaus i en hjerteformet form, eller porsjonsformer. Fyll hjerteformen med moussen. Dekk med plast og sett kjølig i to timer, eller over natta. 

  4. Ved servering, dryss over litt kakaopulver og riv over litt sjokolade, eventuelt også litt revet appelsin.

SØTT FOR TO: Mor liker ikke dessert, men det gjør kona til Andreas Viestad. Når mor er sendt hjem og barna i seng vanker to små sjokoladehjerter.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN