Sjokoladeis med mynte
Sjokoladeis med mynte
KARLAS AFTER EIGHT-IS: Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har hun lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Den smaker ekstra godt sammen med lune, deilige augustbær.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok opp melk og sukker, og ta kjelen til side.
Hell blandingen forsiktig over eggeplommene samtidig som du visper. Varm opp til den tykner litt. Sil av og avkjøl.
Kjør inn mynten i isblandingen med en stavmikser. Kjør så blandingen i en ismaskin. Vend inn sjokoladebitene når isen har blitt smidig og glatt.
Har du ikke ismaskin, så sett isblandingen i fryseren og rør i den hvert kvarter. Vend inn sjokoladebitene til slutt.
Server isen med varme bær. Velg en miks av de bærene du er mest glad i, for eksempel blåbær, bringebær, solbær og jordbær. Beregn om lag 200 g pr. person. Varm opp litt av bærene med godt med sukker, og smak til resten av bærene med de søte bærene. Slik beholder du den rå, deilige smaken på bærene, og du kan velge hvor søte du ønsker dem. Husk at isen er søt!
KARLAS AFTER EIGHT-IS: Den gode isoppskriften med mynte og mørk sjokolade har hun lært av faren, og isen kan lages både med og uten ismaskin. Den smaker ekstra godt sammen med lune, deilige augustbær.
Foto: Mette Møller