Skogsbærparfait Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Skogsbærparfait

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Skogsbærparfait

Forfriskende og smakfull hjemmelaget iskrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)
Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, eggeplommer og sukkerlake.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og sukker. La det småkoke i noen minutter til sukker-laken har kokt litt inn. Hell laken i en hurtigmikser og tilsett halvtinte skogsbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse.

    Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Kremfløte vispes luftig, men ikke helt stiv i en annen bolle. Vend den forsiktig inn i eggedosisen.

    Til slutt røres bærene i blandingen. Ha parfaitblandingen over i porsjonsformer (f.eks. store muffinsformer) eller en stor form, som rommer hele parfaitblandingen. Dekk med plast og frys isen i noen timer til den er dypfryst. (Fordi kremfløten er vispet til krem, skal ikke denne røres i slik iskrem skal ved innfrysing.)

    Sett parfaiten i kjøleskap i noen minutter (fra 10–20 min. alt etter størrelsen).

Forfriskende og smakfull hjemmelaget iskrem. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN