nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Sommerlig bløtkake
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t
Sommerlig bløtkake
La gjerne kaken stå til neste dag, men vent da med å legge på jordbærene. Pynt gjerne med noen marsipanblomster og sitronmelisse.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 160°. Smør en kakeform (24 cm) eller dekk formen med bakepapir.
Pisk egg og sukker til eggedosis, før du sikter potetmelet, kakemiksen og bakepulveret inn i eggedosisen. Vend inn med en slikkepott.
Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30–40 minutter.
Avkjøl kakebunnen, og del den i to.
Legg nederste bunn på et fat, og dynk gjerne med litt melk eller fruktsaft. Smør jordbærsyltetøy på bunnen. Fordel vaniljekremen over syltetøyet. Legg på den andre bunnen. Pisk krem og fordel krem på toppen. Sprøyt så pene render rundt sidene på kaken.
Del jordbærene i skiver, og legg på toppen som en blomst.