Sommerlig bløtkake
Sommerlig bløtkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Sommerlig bløtkake

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
1t

Sommerlig bløtkake

Husk at sukkerbrød gjerne kan lages dagen før du skal bruke det. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

La gjerne kaken stå til neste dag, men vent da med å legge på jordbærene. Pynt gjerne med noen marsipanblomster og sitronmelisse.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Glutenfritt sukkerbrød

4stk
1dl
Glutenfritt mel(kakemiks)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 160°. Smør en kakeform (24 cm) eller dekk formen med bakepapir.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, før du sikter potetmelet, kakemiksen og bakepulveret inn i eggedosisen. Vend inn med en slikkepott.

  3. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30–40 minutter.

  4. Avkjøl kakebunnen, og del den i to.

  5. Legg nederste bunn på et fat, og dynk gjerne med litt melk eller fruktsaft. Smør jordbærsyltetøy på bunnen. Fordel vaniljekremen over syltetøyet. Legg på den andre bunnen. Pisk krem og fordel krem på toppen. Sprøyt så pene render rundt sidene på kaken.

  6. Del jordbærene i skiver, og legg på toppen som en blomst.

Husk at sukkerbrød gjerne kan lages dagen før du skal bruke det. Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN