Sticky toffee pudding
Sticky toffee pudding
KARAMELLPUDDING: Denne saftige og litt klissete kaka er en klassisk engelsk dessert med masse deilige smaker.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERKaken
SLIK GJØR DU
Rist nellik, kanel og stjerneanis lett i en panne. Har du hele krydder, rister du dem hele før du knuser dem med en kryddermølle.
Visp egg og sukker til det blir lett og luftig. Miks sammen mel, bakepulver, krydder og kakao, og kjør dette litt og litt oppi eggedosisen, vekselsvis med melk.
Helt til slutt kjører du inn smøret, og blander inn sjokoladebitene. Hell røra over i langpanne eller ildfast form dekket med bakepapir.
Stek på 175 grader ca.25 minutter. Test med en liten pinne at kaka er ferdig.
La den hvile litt før du kutter den i passe store biter. Stek kakestykkene lett gylne i smør og legg på tallerken. Topp med en god spiseskje romtemperert toffee karamell.
Mens kaken steker kan du lage toffeen. Ha sukkeret i en panne på middels varme. Når det blir gyllenbrunt, har du i smøret i terninger. Rør godt inn. Oppretthold temperaturen og spe med litt og litt fløte mens du rører sånn at det ikke stivner men gradvis blir emulgert sammen med fløten.
KARAMELLPUDDING: Denne saftige og litt klissete kaka er en klassisk engelsk dessert med masse deilige smaker.
Foto: Mette Møller