Supergode kafferuter
Supergode kafferuter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Supergode kafferuter

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Supergode kafferuter

Supergode kafferuter med deilig whiskyglasur av melis, smør og whisky. Kafferutene smaker godt til kaffen. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

De såkalte «blondines», i amerikansk stil med herlig kaffesmak, er lillesøsteren til brownies. Kakedeigen skal være ganske fast.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Whiskyglasur

1ss
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175˚. Kle en bakeform, ca. 23 x 33 cm, med bakepapir.

  2. Smelt smøret. Bland alle tørre ingredienser, unntatt mandler, i en bolle. Rør i smeltet smør, kaffe og egg. Røren skal bli forholdsvis fast.

  3. Trykk deigen ut i formen, og strø over mandlene. Stek kaken midt i ovnen i 25–30 minutter. La kaken avkjøles helt.

  4. Lag glasur. Bland smeltet smør og whisky. Rør i melis, litt av gangen, til en jevn glasur. Smør ut eller drypp glasuren over kaken. La glasuren stivne i ca. 30 minutter, og skjær så kaken i biter.

  5. Oppbevar kaken i en boks med tett lokk opp til 4 dager.

Supergode kafferuter med deilig whiskyglasur av melis, smør og whisky. Kafferutene smaker godt til kaffen. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN