Svensk kladdkake Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Svensk kladdkake

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
25min

Svensk kladdkake

Saftig kladdkake med mørk sjokolade, glutenfritt mel og kokos. Serveres med vispet fløte, kokosmasse og valgfrie bær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (13 stemmer)
Gled flere med hjemmebakst! Denne kaken er glutenfri. Kaken blir best hvis du lar den hvile et døgn før du skjærer den opp. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
4dl
Glutenfritt mel(evt. vanlig hvetemel)
6stk

Pynt og tilbehør

5ss
Kokosmasse(til dryss)
3dl
Fløte(vispet)
3stk
Nektarin(evt. valgfrie bær)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175°. Hakk ­sjokoladen. Smelt smøret i en ganske stor kjele. Ta kjelen fra varmen, og rør i sjokoladen. Rør til den smelter. Bland i resten av ingrediensene.

  2. Ha blandingen i en bake­papirkledd langpanne, 30 ­ganger 40 cm.

  3. Stek i nedre delen av ovnen i 15–20 minutter, avhengig av hvor saftig du vil ha den.

  4. La kaken avkjøle, la den gjerne hvile i minst ett døgn før du skjærer du den opp i biter.

  5. Strø over kokosmasse. Server med krem og nekta­riner eller valgfrie bær.

Saftig kladdkake med mørk sjokolade, glutenfritt mel og kokos. Serveres med vispet fløte, kokosmasse og valgfrie bær. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.2 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN