Tiramisu
Tiramisu Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Tiramisu

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min

Tiramisu

Italiensk ostekake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Tiramisu er en klassisk ­italiensk ostekake. En ekte tiramisu skal lages med mascarponeost, som er en italiensk ferskost du kjøper i butikken. Den kan erstattes med crème fraîche og ­kremost for baking. Kaken blir best om den får stå og trekke til neste dag. I stedet for ­fingerkjeks kan du bruke strimler av sukkerbrød.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
20stk
Havrekjeks(savoiardi)
1stk
100g
500g
Mascarpone(eller 200 g crème fraîche)
300g
Kremost(for baking)
3dl
Kaffe(avkjølt)
0.75dl
Marsala(vin)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggeplommer, melis og vaniljefrø til en luftig eggedosis.

  2. Pisk lett sammen ­mascarponeost eller crème fraîche og kremost med fløte og vend eggedosisen inn i ostekremen med en slikkepott.

  3. Bland sammen vin og avkjølt kaffe. Dypp kjeksen i kaffeblandingen og legg dem lagvis med ostekremen i et serveringsfat med flat bunn og kanter. Det ­øverste laget skal være ostekrem.

  4. Dekk fatet med plast­folie og sett det kjølig i minst 4–6 timer, gjerne natten over.

  5. Ved servering siktes kakao over desserten. Du kan også strø over finrevet mørk sjokolade.

Italiensk ostekake Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN