nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min
Tiramisu
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
6t 30min
Tiramisu
Tiramisu er en klassisk italiensk ostekake. En ekte tiramisu skal lages med mascarponeost, som er en italiensk ferskost du kjøper i butikken. Den kan erstattes med crème fraîche og kremost for baking. Kaken blir best om den får stå og trekke til neste dag. I stedet for fingerkjeks kan du bruke strimler av sukkerbrød.
DETTE TRENGER DU
PERSONER20stk
Havrekjeks(savoiardi)
4stk
1stk
Vaniljestang(frø)
100g
500g
Mascarpone(eller 200 g crème fraîche)
300g
Kremost(for baking)
1dl
3dl
Kaffe(avkjølt)
0.75dl
Marsala(vin)
SLIK GJØR DU
Pisk eggeplommer, melis og vaniljefrø til en luftig eggedosis.
Pisk lett sammen mascarponeost eller crème fraîche og kremost med fløte og vend eggedosisen inn i ostekremen med en slikkepott.
Bland sammen vin og avkjølt kaffe. Dypp kjeksen i kaffeblandingen og legg dem lagvis med ostekremen i et serveringsfat med flat bunn og kanter. Det øverste laget skal være ostekrem.
Dekk fatet med plastfolie og sett det kjølig i minst 4–6 timer, gjerne natten over.
Ved servering siktes kakao over desserten. Du kan også strø over finrevet mørk sjokolade.