nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min
Toscatoppede plommer
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
30min
Toscatoppede plommer
En god dessert som serveres varm med lettpisket krem eller en god iskrem.
Ønsker du å fjerne skallet, gjør du det enkelt ved å dyppe plommene i kokende vann til skallet slipper kjøttet.
DETTE TRENGER DU
PERSONER5stk
Plomme(store)
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°.
Del og kjern ut plommene. Legg dem med snittflaten opp i en form. Hakk nøtter og mandler.
Bland de andre ingrediensene til toscarøren i en kjele og kok opp blandingen under omrøring. Ta kjelen av varmen, tilsett nøtte- og mandelhakket og rør om. Fordel toscarøren over plomme-halvdelene.
Sett formen midt i ovnen og stek plommene til toscadeigen får en gyllenbrun farge i 10–12 minutter.
Server plommene nystekt, gjerne sammen med lett pisket krem.