nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Tropisk sjokoladekake
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Tropisk sjokoladekake
Gammeldags og god! Denne klassiske sjokoladekaken med lys og mørk deig har vært en vinner i mange generasjoner. Denne har smak av revet muskatnøtt og glasuren skal smake godt av kaffe.
DETTE TRENGER DU
PERSONERBunn
130g
250g
2stk
280g
2ts
1ts
1ts
2.5dl
3ss
SLIK GJØR DU
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig. Rør inn sammenvispede egg. Sikt sammen mel, bakepulver, krydder, og rør det i vekselvis med melken.
Ta av ca. to tredjedeler av røren. Sikt kakaoen i resten av røren og bland godt. Hell halvparten av den mørke røren i smurt form, 24 cm i diameter. Hell på den lyse og til slutt resten av den mørke røren. Stek kaken på 180° i ca. 30 minutter.
Rør sammen smør, melis, kakao og kaffe. Smør glasuren på kaken og lag mønster med en gaffel.