nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Utbrettkylling med urter
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Utbrettkylling med urter
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.noVurdering
Legg en helkylling fylt med chili og deilige friske urter på grillen. Kan være litt kronglete å få til, men det er verdt strevet, for kyllingen blir ekstra saftig og flott. Serveres med f.eks ovnsbakte grønnsaker og poteter.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg kyllingen på ryggen med brystet opp. Skjær løs ryggen på langs under vinger og lår. Løft opp kyllingen og brett hele ryggstykket ned og bakover. Ikke skjær helt av, men la de to delene henge sammen ved halsen. Du har nå en «lang» utbrettet kylling. En annen måte å brette ut kyllingen på, er å klippe opp kyllingen langs begge sider av ryggbenet. Fjern det, og brett ut kyllingen.
Dytt urter og chili under skinnet, og pensle med grillsaus.
Legg kyllingen over på grillen. Det er viktig å snu den ofte, slik at den ikke brenner seg. Det er vanskelig å gi en nøyaktig grilltid, men 45–60 minutter er normalt.
La kyllingen hvile litt før den skjæres opp.
Oppskrift
Allers
mat@dagbladet.no