nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Vegansk jordbærsorbet med basilikum
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Vegansk jordbærsorbet med basilikum
SOMMER-IS: Denne deilige sorbet-isen er perfekt for både veganere og ikke-veganere.
Foto: Jane H. JohansenOppskrift
Jane H Johansen
mat@dagbladet.noVurdering
3 (3 stemmer)
Inspirert av solskinnet bestemte Jane Johansen bak Veganmisjonen.com seg for å lage sorbet-is. Hun fikk for seg at basilikum og jordbær var som skapt for hverandre, og fant ut at det var en knallbra kombo.
Den er utrolig enkel å lage, og er deilig og leskende i sommervarmen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER15stk
Jordbær(frosne)
1.5kopp(er)
Basilikum(eventuelt to never, grovhakket, frisk)
2ss
Sitronsaft(eventuelt en liten skvis)
4cl
Vann(smak til. til justering av konsistensen)
2ts
Sukrin(ved behov. smak til)
SLIK GJØR DU
Ha jordbær, basilikum og sitron i en food processor eller blender og kjør i gang.
Spe med litt vann til det har den rette sorbetkonsistensen.
Smak til underveis om det trengs ekstra søtning.
SOMMER-IS: Denne deilige sorbet-isen er perfekt for både veganere og ikke-veganere.
Foto: Jane H. JohansenOppskrift
Jane H Johansen
mat@dagbladet.noVurdering
3 (3 stemmer)