Hvit pepper
Hvit pepper
Oppbevaring
Holdbarhet
- År, ved 2 - 3 ºC
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
276.7
Proteiner
10.4
Fett
3.3
Karbohydrater
38.7
Norsk sesong
Både grønne, sorte og hvite pepperkorn er fremstilt fra planten "Piper nigrum".
Hvit pepper blir til ved at pepperbæret modnes litt før skallet fjernes og kornet tørkes. Hvit pepper er bare frøet av pepperkornet i motsetning til svart pepper som er hele pepperkornet med med skall. Smaksmessig er hvit pepper ganske lik, men fordi mye av smaken ligger i skallet har sorte pepperkorn en noe mer krydret, rikere og sterkere smak.
Hvit pepper brukes vanligvis lyse sauser og supper, spesielt bechamel saus. Sausen ser penere ut, uten de sorte prikkene sort pepper gir. I tillegg trenger ofte ikke de lyse sausene og suppene like sterk peppersmak.