Hvit pepper

Hvit pepper

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      År, ved 2 - 3 ºC

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        276.7
        Proteiner
        10.4
        Fett
        3.3
        Karbohydrater
        38.7

      Norsk sesong

        Både grønne, sorte og hvite pepperkorn er fremstilt fra planten "Piper nigrum". Hvit pepper blir til ved at pepperbæret modnes litt før skallet fjernes og kornet tørkes. Hvit pepper er bare frøet av pepperkornet i motsetning til svart pepper som er hele pepperkornet med med skall. Smaksmessig er hvit pepper ganske lik, men fordi mye av smaken ligger i skallet har sorte pepperkorn en noe mer krydret, rikere og sterkere smak. Hvit pepper brukes vanligvis lyse sauser og supper, spesielt bechamel saus. Sausen ser penere ut, uten de sorte prikkene sort pepper gir. I tillegg trenger ofte ikke de lyse sausene og suppene like sterk peppersmak.