nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Plukkfisk
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Plukkfisk
PLUKKFISK: La restene komme til nytte!
Foto: All Over PressHar du rester igjen av både potet og fisk, er det genialt å lage plukkfisk. Det er supergod restemat! Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye. Dryss finsnittet purreløk eller klippet gressløk over fisken til pynt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kokte poteter skjæres i terninger.
Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
Stek løk i smør til den er blank. Bland potetterningene og ¾ av purren, og ha det i den hvite sausen. Vend inn fiskerestene, og smak til med salt, pepper og muskat.
Sprøstek bacon i tørr panne eller bruk rester av stekt bacon.
Server plukkfisken med sprøstekt bacon og resten av purren.
PLUKKFISK: La restene komme til nytte!
Foto: All Over Press