Enkel fiskegryte
Enkel fiskegryte
ENKEL FISKEGRYTE: Brimi liker å blande hvit og rød fisk når han lager fiskegryte, men bruk den fisken du liker.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fisken i litt store terninger.
Del brokkolien i fine buketter, skjær opp purren og skjær gulrøttene i fine terninger. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
Ta en ny gryte, og legg i den rå fisken og de lett møre grønnsakene. Hell over basen, og kok opp så er fiskegryta klar. Smak til med salt og litt sitron.
Skjær løk og fennikel i skiver, og surr dette raskt i litt smør. Hell på hvitvin og la det koke lett i 2-3 minutter.
Hell på vann og fløte og kok i 10 minutter.
Legg i en god neve dill, og la den trekke med i nye 10 minutter. Sil, og du har nå en god base til fiskegryta.
ENKEL FISKEGRYTE: Brimi liker å blande hvit og rød fisk når han lager fiskegryte, men bruk den fisken du liker.
Foto: Mette Møller