Brimis fiskegrateng Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Brimis fiskegrateng

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min

Brimis fiskegrateng

FRISTENDE: Brimis fiskegrateng kan alle like. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.9 (226 stemmer)
En nystekt og hjemmelaget fiskegrateng er flott hverdagsmat. Server den med gode poteter, revne gulrøtter og smeltet smør med persille til. Det smaker fenomenalt godt, sier Arne Brimi.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Hyse (kolje)(eller torsk og sei)
5dl
2ts
Kraft(fra smørdampingen)
2dl
Helmelk(kan sløyfes)
1stk
Sitron(saften)
300g
Makaroni(kokt)
1krm
6stk
Kavring(knust, tørket brød)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann, smør, salt og pepper. Legg passe store fiskestykker i vannet, og trekk i 5- 6 minutter. Ta fisken ut av kjelen.

  2. Rør hvetemelet inn i fiskekraften til en fin, glatt saus. Hell eventuelt i litt melk. Kok opp, og smak til med sitron og revet muskat.

  3. Skill eggene, og rør plommene inn i sausen. Ha fisk og kokt makaroni inn i massen. Stivpisk eggehvitene, og vend de forsiktig inn i blandingen.

  4. Hell alt over i en smurt form, og dryss over kavringen. Stek i ovn på 200 grader i rundt 1 time. Bruker du porsjonsformer, må du beregne noe mindre steketid. Gratengen skal være lys brun og fint hevet når den er ferdig.

FRISTENDE: Brimis fiskegrateng kan alle like. 

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.9 (226 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN