nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Brimis fiskegrateng
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t 30min
Brimis fiskegrateng
FRISTENDE: Brimis fiskegrateng kan alle like.
Foto: Mette MøllerEn nystekt og hjemmelaget fiskegrateng er flott hverdagsmat. Server den med gode poteter, revne gulrøtter og smeltet smør med persille til. Det smaker fenomenalt godt, sier Arne Brimi.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Hyse (kolje)(eller torsk og sei)
4ss
5dl
2ts
8ss
Kraft(fra smørdampingen)
2dl
Helmelk(kan sløyfes)
1stk
Sitron(saften)
300g
Makaroni(kokt)
1krm
Muskatnøtt(revet)
6stk
Kavring(knust, tørket brød)
SLIK GJØR DU
Kok opp vann, smør, salt og pepper. Legg passe store fiskestykker i vannet, og trekk i 5- 6 minutter. Ta fisken ut av kjelen.
Rør hvetemelet inn i fiskekraften til en fin, glatt saus. Hell eventuelt i litt melk. Kok opp, og smak til med sitron og revet muskat.
Skill eggene, og rør plommene inn i sausen. Ha fisk og kokt makaroni inn i massen. Stivpisk eggehvitene, og vend de forsiktig inn i blandingen.
Hell alt over i en smurt form, og dryss over kavringen. Stek i ovn på 200 grader i rundt 1 time. Bruker du porsjonsformer, må du beregne noe mindre steketid. Gratengen skal være lys brun og fint hevet når den er ferdig.
FRISTENDE: Brimis fiskegrateng kan alle like.
Foto: Mette Møller