
nivå
Lett
totalt
40min
Fiskesuppe med torsk og reker
nivå
Lett
totalt
40min
Fiskesuppe med torsk og reker
Denne suppen er lett å lage til mange, og passer godt hvis du har invitert venner eller familie til middag. Det er en sikker oppskrift med god smak.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
Torsk(filet, uten skinn og bein)
200g
Reker(uten skall)
2stk
1stk
1stk
1stk
Fiskebuljong(utblandet i vann)
5dl
2dl
0.5ts
0.25ts
2ss
SLIK GJØR DU
Skjær torsken i terninger. Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger. Rens og finhakk løk. Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter. Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen. La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre.
Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter. Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann. Server suppen rykende varm med reker og dill drysset over.