Lasagne
Lasagne
FAVORITTEN FRA ITALIA: Lasagne er mange nordmenns favoritt.
Foto: matprat.noDETTE TRENGER DU
PERSONERKjøttsaus
Ostesaus
SLIK GJØR DU
Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin. Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den begynner å tykne. Dryss over basilikum.
Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Start og avslutt med ostesaus. Dryss over revet ost til slutt.
Sett formen i stekeovn på 225° C og stek i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. La lasagnen hvile noen minutter før servering. Server med baguette og salat ved siden av.
FAVORITTEN FRA ITALIA: Lasagne er mange nordmenns favoritt.
Foto: matprat.no