Brimis fiskekaker
Brimis fiskekaker
MYE FISK: lager du fiskekakene fra bunnen er du sikker på hva du får: mye fisk og lite annet.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERGrunnoppskrift fiskefarse
Fiskekaker
SLIK GJØR DU
Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig.
Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft.
Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.
Bland finhakkede urter inn i fiskefarsen. Her bruker du de urtene du liker best.
Lag rause fiskekaker, rundt 10 cm i diameter. Bruk rene, kalde og litt våte hender så er det enklere å forme kakene.
Smelt smør i ei panne, og stek fiskekakene på middels varme. Bruk god tid og la dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe på kakene. Rundt 2- 3 minutter på hver side bør være bra. Server fiskekakene nystekte, men de kan også fryses.
Mens fiskekakene steker, så bruner du løken. Skjær løken i tynne skiver, bruk godt med smør og la den så surre seg lysebrun og gyllen i minst en halv time på svak varme.
MYE FISK: lager du fiskekakene fra bunnen er du sikker på hva du får: mye fisk og lite annet.
Foto: Mette Møller