Fiskegryte med chili
Fiskegryte med chili
STERKE SAKER:Denne fiskegryta med chili fra Amazonas, er lettere for vår gane å like – ettersom den også inneholder tomat og ikke bare fisk og chili.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll fisken godt og ha i en bolle sammen med saften av én lime.
Skjær poteter i terninger. Skjær løk og paprika i skiver, hakk chili. Husk, jo mer du fjerner av frø og hvit membran, jo mildere blir chilien. Du kan ta vare på dette, og eventuelt tilsette mer etter hvert hvis du (mot formodning) synes det blir for mildt.
Stek poteter, løk, paprika og halvparten av chilien i en gryte til paprikaen er myk og løken gyllen – om lag 15 minutter.
Hakk tomater. Ha tomater og fisk i gryta sammen med 1 liter vann, 1 buljongterning og HP-saus (eller, naturligvis, tucupi). La småkoke i 10 minutter. Smak til med salt. Fres spinat i en panne sammen med litt hvitløk.
Ha spinat i boller, øs over suppe. Dryss over med chili og resten av limesaften.
STERKE SAKER:Denne fiskegryta med chili fra Amazonas, er lettere for vår gane å like – ettersom den også inneholder tomat og ikke bare fisk og chili.
Foto: Mette Randem