Fiskegryte med chili Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fiskegryte med chili

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Fiskegryte med chili

STERKE SAKER:Denne fiskegryta med chili fra Amazonas, er lettere for vår gane å like – ettersom den også inneholder tomat og ikke bare fisk og chili.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (5 stemmer)
En tradisjonell fiskegryte fra Amazonas, men en av dem det er lettere for vår gane å like – ettersom den også inneholder tomat og ikke bare fisk og chili. I likhet med mange retter fra området inneholder originalen også en saus som kaller tucupi – redusert manioksaus. Dette er en unik og uerstattelig ingrediens. Jeg har oppi litt HP-saus som gir noe av det samme krydrede søt-sure smaksbildet, men det er ikke en fullgod erstatning. Det er fint å bruke chili på to vis i suppa – først stekt sammen med paprika, og så litt ekstra fersk på toppen.   Elvefisk fra Amazonas er ikke spesielt tilgjengelig i Norge, men du får minst like bra smak hvis du bruker en kombinasjon av norske fisk, som steinbit, breiflabb og sei. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Fisk(i biter)
2stk
Lime(saften)
3stk
2stk
1stk
Fiskebuljong(terning)
2ss
HP-sauce(eller tucupi)
6stk
Rød chili(ulike slag)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll fisken godt og ha i en bolle sammen med saften av én lime. 

  2. Skjær poteter i terninger. Skjær løk og paprika i skiver, hakk chili. Husk, jo mer du fjerner av frø og hvit membran, jo mildere blir chilien. Du kan ta vare på dette, og eventuelt tilsette mer etter hvert hvis du (mot formodning) synes det blir for mildt. 

  3. Stek poteter, løk, paprika og halvparten av chilien i en gryte til paprikaen er myk og løken gyllen – om lag 15 minutter. 

  4. Hakk tomater. Ha tomater og fisk i gryta sammen med 1 liter vann, 1 buljongterning og HP-saus (eller, naturligvis, tucupi). La småkoke i 10 minutter. Smak til med salt. Fres spinat i en panne sammen med litt hvitløk. 

  5. Ha spinat i boller, øs over suppe. Dryss over med chili og resten av limesaften.

STERKE SAKER:Denne fiskegryta med chili fra Amazonas, er lettere for vår gane å like – ettersom den også inneholder tomat og ikke bare fisk og chili.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN