Bakt fiskehode med urter
Bakt fiskehode med urter
HODET: Hva med å utfordre deg selv til å spise et hode? Du må jo ikke spise øyet, selv om mange gjør det.
Foto: Mette RandemSLIK GJØR DU
Skyll og rens fiskehodet. Fjern alle rester av gjeller og blod.
Gni hodet med salt. La gjerne stå litt — da blir kjøttet fastere samtidig som det får mer smak.
Gni inn hodet med urter. Legg hodet oppi ei gryte. La det gjerne ligge oppå noen pinnekjøttpinner, og stå på en hullsleiv. (Så det blir lett å løfte opp.)
Ha oppi laurbærblad og hvitvin. Sett på lokk (så tett det passer med hullsleiva stikkende opp), kok opp og la dampe i 20 minutters tid. Pass på at det ikke tørker tørt. Spe eventuelt med vann.
Skru av varmen og la stå slik med lokket på i 5 minutter. Overfør til et serveringsfat, hell over kraften fra gryta.
HODET: Hva med å utfordre deg selv til å spise et hode? Du må jo ikke spise øyet, selv om mange gjør det.
Foto: Mette Randem