Bakt fiskehode med urter Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
55min

Bakt fiskehode med urter

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
55min

Bakt fiskehode med urter

HODET: Hva med å utfordre deg selv til å spise et hode? Du må jo ikke spise øyet, selv om mange gjør det.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (6 stemmer)
Dette er en veldig enkel måte å dampe et fiskehode. Du kan spise hodet som en rett sammen med poteter og grønnsaker, men det beste er å ha det som en liten plukkerett, gjerne sammen med en grønn salat og hjemmelaget aioli. Har du pinnekjøttpinner, eller noe annet du kan legge hodet på, er det det beste. Da damper hodet på en skånsom måte.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5ts
Estragon(tørket)
0.5ts
Oregano(eventuelt merian)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og rens fiskehodet. Fjern alle rester av gjeller og blod.

  2. Gni hodet med salt. La gjerne stå litt — da blir kjøttet fastere samtidig som det får mer smak.

  3. Gni inn hodet med urter. Legg hodet oppi ei gryte. La det gjerne ligge oppå noen pinnekjøttpinner, og stå på en hullsleiv. (Så det blir lett å løfte opp.)

  4. Ha oppi laurbærblad og hvitvin. Sett på lokk (så tett det passer med hullsleiva stikkende opp), kok opp og la dampe i 20 minutters tid. Pass på at det ikke tørker tørt. Spe eventuelt med vann.

  5. Skru av varmen og la stå slik med lokket på i 5 minutter. Overfør til et serveringsfat, hell over kraften fra gryta.

HODET: Hva med å utfordre deg selv til å spise et hode? Du må jo ikke spise øyet, selv om mange gjør det.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN