nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Ovnsbakt klippfisk
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Ovnsbakt klippfisk
LITT GLEMT: Mange glemmer klippfisken,kanskje fordi den må vannes ut. Det er dumt. Den er en av våre beste råvarer.
Foto: Mette MøllerEn av Brimis fiskefavoritter er klippfisk, og den serverer han på aller helst enklest mulig. Denne delikate retten er akkurat så enkel, men smaker som den fineste festmat.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1kg
Klippfisk(ryggfilet, utvannet)
4stk
Sjalottløk(finhakket)
2ss
Ramsløk(puré, eller en pesto)
Olivenolje(bruk rikelig)
Timian(strø over)
SLIK GJØR DU
Pass på at klippfisken er godt utvannet. Helst 1 døgn pr cm tykkelse på fisken.
Del fileten i to like store stykker, og legg i en ildfast form.
Hakk løken og legg rundt fisken, og smør litt ramsløkpure utover hvert stykke. Strø over frisk timian.
Bak i ovn på 200 grader i 12-14 minutter til fisken flaker seg. Da er klippfisken klar til servering.
LITT GLEMT: Mange glemmer klippfisken,kanskje fordi den må vannes ut. Det er dumt. Den er en av våre beste råvarer.
Foto: Mette Møller