Fiskehodesuppe med chili
Fiskehodesuppe med chili
NIFS MAT: Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll og rens fiskehodene. Pass på at det ikke er rester av gjeller igjen. Gni godt inn med salt og la ligge i et dørslag mens du forbereder resten.
Varm olje i ei stor gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir blank, ha i ingefær, korianderfrø, chili og chilipasta. Stek i 5 minutters tid.
Ha i tomat, laurbærblad og vin. Mos tomatene godt. Ha i hodene, sett på lokk og kok i 20 minutters tid. Hodene vil ikke være dekket av væske, og hvis de ligger inntil hverandre kan de isolere hverandre litt mot varmen. Du kan prøve å flytte dem litt rundt i gryta, for å bli skikkelig kokt, men vær forsiktig. Det er best om hodene ikke blir for ødelagt underveis.
For servering, løft dem over på dype tallerkener med en hullsleiv.
Smak til kraften med salt, limesaft og koriander før du serverer.
NIFS MAT: Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken.
Foto: Mette Randem