Klippfisk a là MasterChef
Klippfisk a là MasterChef
SEIERSRETTEN:
DETTE TRENGER DU
PERSONERTomatsalat
SLIK GJØR DU
Velg to flotte klippfiskfileter. La de ligge i vann i kjøleskap 3-4 døgn, og bytt vann hver dag. Det er viktig at fisken ikke er for salt.
Sett ovnen på 180 grader.
Skjær ut åtte rektangulære stykker fisk på cirka 70-80 gram hver.
Kok opp og la det putre på ovnen. Smak evntuelt til med tomatpuré.
Ha den finrevete parmesanen på bakepapir og sett i ovnen. Pass på! Dette går fort.
Sjekk om parmesanen er smeltet. Jo brunere den er, desto mer brent smaker den. Ta ut av ovnen, sett til side, og la parmesanchipsene stivne.
Kjør ertene i en blender med en klatt smør, litt salt, sitron og pepper. Eventuelt kan du bruke stavmikser, som gjør at puréen blir litt grovere.
Kjør ertene i en blender med en klatt smør, litt salt, sitron og pepper. Eventuelt kan du bruke stavmikser, som gjør at puréen blir grovere.
Kok opp de grønne ertene i en gryte med litt salt. La koke i 1-2 minutter.
Skjær cherrytomatene i fire. Klem ut frø og tomatsaft med fingrene, sånn at kun tomatkjøttet er igjen. Du kan gjerne finhakke tomatene etterpå, det er ekstra stas.
Finhakk sjalottløk, oliven og gressløk.
Bland løk- og olivenblandingen sammen med tomatene. Tilsett god olivenolje til du får en fin konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Del soppen i fire deler på langs, og stek i litt olje. Når den er ferdig stekt, ha på en dæsj eplesidereddik og litt honning. Strø pittelitt maldonsalt over.
Ta belgertene ut av belgen, om du har fått fatt i det og blansjér disse i vann i 30 sekunder.
Varm rikelig med olje i en panne. Hold skaftet av en tresleiv ned i olja, når det bruser rundt skaftet er olja varm nok.
Ha kapersene i en sil. Senk sila ned i olja, og fritér kapersene i cirka 20 sekunder. Da blir de krispy og smaker fantastisk!
Smak til tomatsuppa med salt, pepper og fløte eller melk.
Stek klippfiskstykkene på oversida (den fineste sida) i en teflonpanne, mens du hele tiden beveger stykkene for at de ikke skal sette seg fast. Når du har fått en fin stekeskorpe, legger du dem på et fat med bakepapir, med stekeskorpa opp.
Sett fisken i ovnen på 180-200 grader i 5 minutter.
Løsne parmesanen fra bakepapiret, og brekk i passende store stykker.
Anrett på tallerkener med ertepuré nederst, legg fisken oppå, legg tomatsalaten delvis over fisken og litt rundtomkring. Strø over de friterte kapersene og legg soppen på. Anrett parmesanchipsen stående, og topp med skogsyre og erteskudd om du har fått fatt i det, og vil gjøre retten ekstra lekker.
Lag skum av tomatsuppa med en stavmikser.
Legg tre spiseskjeer skum rundt om på tallerkenen rett før du serverer.
Mos tomatene med stavmikser eller i bldner, bland med kyllingkraft.
SEIERSRETTEN: