Karbonadedeig

Karbonadedeig

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        115
        Proteiner
        19.3
        Fett
        4.2
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Karbonadedeig er fremstilt av kvernet, renskåret kjøtt, for eksempel av storfe. Siden kjøttet er renskåret, får man en ren råvare. I dag markedsføres blandingsdeiger med svine- og kyllingkjøtt som karbonadedeig og det finnes ikke lenger spesifikke kvalitetskrav til råvarene. Karbonadedeig av storfe var før kontrollert av Matilsynet og skulle ha maksimalt 6 prosent fett, 1 prosent salt og 5 prosent is eller isvann (vanlig å tilsette under produksjon for å begrense bakterievekst). Karbonadedeig er tradisjonelt ikke tilsatt krydder, stivelse eller spedd med væske ut over de tillatte 5 prosent is eller isvann. Den har derfor en grovere konsistens enn farse. Skal du lage karbonader eller hamburgere er karbonadedeig fint å bruke. Til kjøttkaker og andre kjøttretter hvor deigen skal spes bør du heller velge kjøttdeig.