Karbonadedeig
Karbonadedeig
Oppbevaring
Holdbarhet
- Ukjent.
Opprinnelse
Næringsinnhold
- PER 100G
Kcal
115
Proteiner
19.3
Fett
4.2
Karbohydrater
0
Norsk sesong
Karbonadedeig er fremstilt av kvernet, renskåret kjøtt, for eksempel av storfe. Siden kjøttet er renskåret, får man en ren råvare. I dag markedsføres blandingsdeiger med svine- og kyllingkjøtt som karbonadedeig og det finnes ikke lenger spesifikke kvalitetskrav til råvarene. Karbonadedeig av storfe var før kontrollert av Matilsynet og skulle ha maksimalt 6 prosent fett, 1 prosent salt og 5 prosent is eller isvann (vanlig å tilsette under produksjon for å begrense bakterievekst). Karbonadedeig er tradisjonelt ikke tilsatt krydder, stivelse eller spedd med væske ut over de tillatte 5 prosent is eller isvann. Den har derfor en grovere konsistens enn farse. Skal du lage karbonader eller hamburgere er karbonadedeig fint å bruke. Til kjøttkaker og andre kjøttretter hvor deigen skal spes bør du heller velge kjøttdeig.